На ВДНГ відкриють гастропростір
У 2026 році на території столичного ВДНГ планують відкрити гастропростір просто неба Food Plaza, де об’єднають ресторани, кафе, фудтраки, фрешмаркети, бари й урбан-пляж.
Про це розповів директор із розвитку ВДНГ Євген Мушкін, передає СтройОбзор.
Проєкт планують розмістити за павільйоном №10 неподалік від Kitchen&Garden та басейну Pirs39. Фудкорт розроблять у єдиній стилістиці й інтегрують у зелену зону ВДНГ так, щоб не перекривати види на архітектурні пам’ятки Експоцентру.
Food Plaza умовно розділять на кілька функціональних зон:
- стаціонарні заклади з повним циклом приготування. Тобто, свіжі продукти закуповуватимуть, оброблятимуть, готуватимуть й одразу подаватимуть прямо на ВДНГ
- фудраки й бари під навісами
- зелена «Тепла алея» з кафе, фотозонами й декоративним освітленням
- фрешмаркет із сезонними продуктами
- дитячий майданчик в екостилі
- урбан-пляж із баром і панорамна барна сцена.
Також планують окремі зони для відпочинку, вечірнє освітлення і місце для проведення заходів.
Наразі ВДНГ оголосив набір резидентів.